Nico Meersman BV Staat 24/7 Beschikbaar
Voor Dringende Noodgevallen

Zekeringkast

De zekeringkast is het hart van uw elektrische installatie. Hieruit wordt de stroom verdeeld naar stopcontacten, verlichtingen, enz…. 

De zekeringkast heeft ook een veiligheidsfunctie. Zo moet de verliesstroomschakelaar uitvallen bij een lekstroom. De automaat moet uitvallen bij een overbelasting of kortsluiting.

Het kan zijn dat bij oude zekeringkasten geen verliesstroomschakelaar vindbaar is. Zorg dus ervoor dat uw zekeringkast up to date is. Dit is voor uw eigen en anderen veiligheid.

Wat Is De Inhoud Van Een Zekeringkast?

Er zijn verschillende soorten opbouwen van een zekeringkast. Bij een traditionele zekeringkast vindt u standaard:

  • 2 verschillende verliesstroomschakelaars (300mA en 30mA)
  • Automaten van 6A tot 32A of meer
  • beltransformator

 

Bij andere installatie bv. met teleruptoren of domotica komt er meer bij kijken.

Wat Zijn De Gevaren Bij Een Verouderde Zekeringkast?

Zoals hierboven vermeld kan het zijn dat er geen verliesstroomschakelaar aanwezig is. In uitzonderlijke gevallen zijn de kapotte zekering overbrugd. Dit is levensgevaarlijk!

Wat Kost Een Nieuwe Zekeringskast?

De kostprijs hangt af van de grote en toekomende aansluiting. Bij een monofasige aansluiting (1x230V) zal de kostprijs lager liggen dan bij een meerfasige aansluiting (3x230V of 3x400V +N). 

Vele denken dat de grootste kost de werkuren zijn. In vele gevallen klopt dit niet. Bij het vervangen van een zekeringkast is de grootste kost het materiaal. 

De kostprijs varieert tussen de €400 en de €1000. Dit is een behoorlijk bedrag, maar wat is belangrijker uw leven of deze kostprijs?

Om u gerust te stellen. Uw zekeringkast moet niet om het jaar of 5 jaar vervangen worden.

Wij Zorgen Voor Uw Veiligheid

Zorg voor uw en anderen veiligheid en laat ons uw zekeringkast vervangen. Wij zorgen ervoor dat u met een gerust hart kan slapen.