Nico Meersman BV Zorgt Ervoor
Dat U En U Gezin Veilig
Kunnen Wonen

Aarding

Voor de meeste mensen is de aarding gewoonweg een toebehoren van het elektrische installatie. 

Toch kan dit element uw leven redden! Dankzij de aarding kan het teveel aan elektriciteit afgevoerd worden naar de aarde en niet door u stromen.

Een aarding beschermt u dus tegen elektrocutie!

Hoe Werkt Aarding?

De werking van de aarding is zeer eenvoudig. De aarding zorgt ervoor dat de elektrische stroom die uit een toestel kan ontstoppen afgeleid word naar een pin die in de grond is geslagen.

Is Aarding Verplicht?

In België verplicht het AREI ( Algemeen Reglement op de Elektrische Installatie) de aanwezigheid van de aarding. Hierop worden alle elementen aangesloten die een potentieel gevaar vormen, zoals:

  • de stopcontacten
  • de lichtpunten van de elektrische installatie
  • de leidingen en metalen onderdelen van het huis (fornuis, douche, bad, enz.) die per ongeluk in contact kunnen komen met de elektrische stroom.

 

Ook is het verplicht om een aardingsonderbreker of aardingsschakelaar te hebben in uw installatie. Dankzij dit systeem kan men de hoeveelheid elektriciteit meten en controleren die via de aarding stroomt. In België mag de spreidingsweerstand niet meer dan 30 Ohm bedragen.

Geen Aarding Bij U Aanwezig?

Zorg dat in uw woning aarding aanwezig is. Wij zorgen ervoor dat u volledig veilig woont. Aarzel niet en contacteer ons snel!