Woon Veilig En Zonder KopZorgen In Uw Woning

Elektrische Installatie

Uw elektrische installatie is de technische ruggengraat van uw woning. Zorg ervoor dat deze goed onderhouden wordt.

Een up to date installatie zorgt niet alleen voor comfort maar ook voor veiligheid. 

Wat Is Een Elektrische Installatie?

Een elektrische installatie is het bij elkaar horende geheel van elektrische apparaten, aansluitingen en verbindingen, die zich kunnen bevinden in uw woning. 

Wat Zijn De Gevaren Bij Een Oude Elektrisch Installatie?

Er kunnen verschillende gevaren zijn. Het hangt af wat er verkeerd is in uw installatie. Bij een niet geaarde installatie of los liggende stopcontacten of schakelaars loopt u risico op elektrocutie. Bij niet goed werkende zekeringkast loopt u risico op brand, elektrocutie,….

Ben Ik Verplicht Om Mijn Installatie Te Vernieuwen?

In Sommige gevallen wel. Het is belangrijk dat uw installatie conform is volgens het AREI (Algemeen Reglement op de Elektrische Installatie). Bij een niet conforme installatie moet u de nodige ingrepen laten uitvoeren. 

Om de 25 jaar na een goedgekeurde installatie moet u uw installatie herkeuren. Bij een afgekeurde installatie kan de brandverzekering een stuk of volledig hun handen terug trekken bij een probleem.

Wij Zorgen Voor Uw Comfort

Bij Nico Meersman BV kan u terecht van grote tot kleine werken. Van stopcontacten of schakelaars vervangen tot nieuwe leidingen en zekeringkast plaatsen. Wij zorgen ervoor dat u met een gerust hart kunt slapen.