Professionele elektrische laadpalen voor thuis en bedrijf

Waarom een elektrische laadpaal?

Als je een elektrisch voertuig hebt, dan is het super belangrijk om het veilig en efficiënt op te laden. Een laadpaal is niet alleen de beste optie omdat het snel gaat, maar het is ook de veiligste keuze. Als je je auto oplaadt via een standaard stopcontact, dan duurt dat langer en kan het zelfs leiden tot lekke stopcontacten of zelfs brand in je auto! Om veilig te zijn wordt het ten zeerste aangeraden om een mode 2 laadkabel met stroombegrenzer te gebruiken in combinatie met een laadpaal. En als bonus heeft een laadpaal op de lange termijn ook voordelen, zoals meer controle over je energieverbruik en de mogelijkheid om duurzame energie te gebruiken. Dus investeer in een laadpaal en zorg ervoor dat je veilig en makkelijk de weg op kan met je elektrische voertuig.

Zakelijk

Als bedrijfseigenaar is het van uiterst belang om te streven naar duurzaamheid en het vinden van milieuvriendelijke oplossingen. Het installeren van laadpalen voor uw elektrische en hybride voertuigen is een geweldige manier om uw bedrijf te leiden naar een meer duurzame toekomst en bij te dragen aan een betere wereld voor ons allemaal. Dit zal niet alleen uw eigen bedrijf ten goede komen, maar zal ook anderen inspireren om zich meer te richten op duurzame activiteiten. Er zijn verschillende manieren waarop u als bedrijfseigenaar kunt bijdragen aan een duurzamere toekomst, waaronder het installeren van zonnepanelen op uw bedrijfsgebouwen, het gebruik van gerecyclede producten en het aanbieden van duurzame vervoersmogelijkheden. Wacht niet langer en start vandaag nog met het installeren van laadpalen op uw bedrijfsparking of terrein, en help bij het opbouwen van een betere toekomst voor ons allemaal!

Laadpalen voor thuis

Er zijn talloze verschillende laadpalen beschikbaar op de markt die geschikt zijn voor gebruik in huishoudelijke omgevingen, variërend van 3,7 kW tot wel 22 kW. Maar hoe weet je welke laadpaal het meest geschikt is voor jouw auto? Om deze vraag te beantwoorden, is het zaak om een aantal belangrijke vragen te overwegen. Zoals bijvoorbeeld: wat is de capaciteit van de batterij van jouw auto? Is het een plug-in hybride of volledig elektrisch voertuig? Hoeveel kilometers rijd je gemiddeld per dag en hoe vaak staat jouw voertuig geparkeerd in jouw thuisomgeving? Tot slot, wat is de maximale stroomsterkte in jouw woning en is er sprake van een monofasig, 3x230v of 3x400v + n netwerk? Is het mogelijk voor vreemden om de paal te gebruiken en moet er een facturatie systeem aanwezig zijn?

Een antwoord op deze vragen vormt de basis voor het vinden van de juiste laadpaal. Als je de laadpaal thuis in de garage plaatst, is het bijvoorbeeld wellicht handig om te kiezen voor een Plug & Charge paal. Wanneer je de laadpaal buiten de deur gebruikt, is het raadzaam om te kiezen voor een laadpaal met RFID om ongewenst gebruik te voorkomen. Het selecteren van de juiste laadpaal is van essentieel belang om efficiënt en veilig te kunnen laden.

Laadpalen voor bedrijven

Overweegt u om uw bedrijf klaar te maken voor de toekomst van elektrisch vervoer? Of het nu gaat om uw personeel dat elektrisch rijdt of om het bieden van de beste service aan uw klanten en gasten, het is altijd een goed idee om na te denken over het installeren van laadpalen op uw parkeerplaats. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar het kan uw bedrijf ook helpen om kosten te besparen en uw klantenbinding te verhogen. Door het bieden van laadmogelijkheden kunt u laten zien dat u vooroploopt en zich inzet voor duurzaamheid. Een of meerdere laadpalen bieden uw klanten en personeel de zekerheid dat zij zonder problemen hun bestemming kunnen bereiken. En wist u dat u door middel van load balancing meerdere laadpalen kunt installeren zonder dat de stroom uitvalt? Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over de beschikbare capaciteit en kunt u eenvoudig meerdere laadpalen plaatsen. En in sommige gevallen kunt u zelfs een DC-lader installeren, afhankelijk van de stroomvoorziening ter plaatse. Onze experts staan voor u klaar om u te adviseren en te helpen bij het vinden van de beste oplossing voor uw bedrijf. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos en installatie van laadpalen kan een slimme investering zijn voor elk bedrijf dat de overstap wil maken naar duurzame mobiliteit.

Nico Meersman BV Gecertificeerde laadpaal installateur

Nico Meersman BV is één van de gecertificeerde laadpaal installateurs in de regio Waasland die altijd vooruit blijft gaan in zijn veld. Met een sterk team van professionals en jarenlange ervaring, bieden wij een breed scala aan laadstation oplossingen om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Of het nu gaat om AC laadstations of DC laadstations, wij hebben expertise in verschillende laadpaal merken waaronder de populaire Smappee en vele andere. Bij Nico Meersman BV geloven we sterk in de noodzaak van duurzaamheid en daarom streven we er voortdurend naar om de nieuwste technologieën en ontwikkelingen te integreren in onze diensten. Wij willen ervoor zorgen dat uw laadstation perfect is afgestemd op uw auto of wagenpark en u kunt vertrouwen op onze kennis en expertise. Met meer dan 2000 succesvolle installaties in heel België en vele tevreden klanten, staan wij garant voor een uitstekende service en kwaliteit. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen!