Een elektrische laadpaal voor bij
uw thuis of op uw bedrijf

Waarom een elektrische laadpaal?

Voor privé gebruik

Heeft u een elektrische of hybride voertuig  voor de deur of in de garage? Dan wil je hem natuurlijk veilig en snel opladen. Met een laadpaal laad je tot 8x sneller op dan met een oplader in een stopcontact. 

Het opladen via een stopcontact is niet alleen trager maar ook onveiliger. Zeker bij het gebruik van een mode 1 oplaadkabel is er brandgevaar aanwezig. De mode 2 oplaadkabel werkt met een stroombegrenzer. Het opladen met deze kabel is niet zonder risico. Er zijn verschillende meldingen te vinden over gesmolten stekkers, opladers en elektrische voertuigen die in brand zijn gevlogen tijdens het opladen aan een stopcontact. Deze voorvallen tonen aan dat mode 2 kabels enkel een noodoplossing is. 

Voor zakelijk gebruik

Heeft het wagenpark van uw bedrijf, winkel of horecazaak verschillende elektrische of hybride voertuigen? Met enkele laadpalen op je bedrijfsterrein of parking kunnen zowel je werknemers al uw klanten hun voertuigen opladen. 

Een laadpaal is 100% fiscaal aftrekbaar voor vennootschappen en zelfstandigen. Voor meer informatie raden wij aan om uw boekhouder te contacteren.

Welke laadpaal is geschikt voor mij?

Er zijn tal van verschillende laadpalen op de markt. De laadpalen start van 3,7kW tot 22kW voor huishoudelijk gebruik. Maar wat is nu de beste voor mijn auto? Om dit te weten zijn er enkele vragen dat beantwoord moeten worden.

  • Wat is de batterij capaciteit?
  • Is het een plugin hybride of een volledige elektrische voertuig?
  • Hoeveel kilometer per dag rijdt u?
  • Hoelang staat uw voertuig stil bij uw thuis?
  • Wat is het maximale stroomsterkte in uw woning?
  • Heeft u een monofasig , 3x230v of 3x400v+n net?
  • Kunnen vreemden de paal gebruiken?
  • Moet de paal gekoppel zijn aan een facturatie systeem?

Aan de hand van deze informatie kan u de schikte laadpaal kiezen. Vaak wordt de laadpaal gemonteerd in de garage. Hierdoor kan u al een Plug & Charge paal kiezen. Bij laadpalen buiten is het aangeraden om een paal te kiezen met RFID. Hierdoor kunnen vreemden de paal niet gebruiken indien uw paal niet publiek toegankelijk is.

 
 

Laadpalen voor bedrijven

Heeft uw personeel een elektrische voertuig of wilt u de klanten en gasten het beste bieden? Met 1 of meerdere laadpalen op uw parkeerruimte zorgt u ervoor dat uw klanten en personeel zonder zorgen naar huis kunnen gaan.

Door gebruik te maken van load balancing in het gebouw kan u in plaats van 1 laadpaal meerdere laadpalen plaatsen. Dit systeem zorgt ervoor dat uw gebouw communiceert met de laadpalen om hun vermogen tijdens het opladen te verminderen. Hierdoor is de kans klein dat het gebouw zonder stroom zal vallen.

Het plaatsen van een DC lader bij uw bedrijf is in sommige omstandigheden mogelijk. Dit is afhankelijk hoeveel stroom ter beschikking is. In vele gevallen vragen wij een extra hoogspanningscabine bij om deze laders te kunnen voeden.

Nico Meersman BV Gecertificeerde laadpaal installateur

Nico Meersman BV is één van de gecertificeerde laadpaal installateurs in de regio Waasland. Wij hebben ervaring met verschillende laadpaal merken waaronder Smappee en veel meer.

Als gecertificeerde Smappee installateur zoeken wij samen met u naar de geschikte laadstation voor uw wagen of uw wagenpark.

Nico Meersman BV heeft al meer dan 500 laadstations over heel België geïnstalleerd. Dit van AC laadstations tot DC laadstations

Bent u benieuwd wat Nico Meersman BV voor u kan betekenen? Aarzel niet om ons te contacteren om een afspraak in te plannen.