Slimme Energie Monitoring
Een Lager Verbruik, Een Lagere Energiefactuur

Wat is energie monitoring?

Een energiemonitoring systeem is een zeer handige manier om uw energieverbruik gedetailleerd te beheren en te analyseren. Door middel van het monitoren van uw energieverbruik, kunt u effectieve maatregelen nemen om uw energiegebruik te verbeteren en uw verbruik te optimaliseren. Hierdoor kunt u niet alleen uw energiefactuur verlagen, maar ook uw ecologische voetafdruk verkleinen en bijdragen aan een duurzamere toekomst voor ons allemaal. Kortom, een energiemonitoring systeem is een investering in zowel uw portemonnee als het milieu, en het is zeker de moeite waard om te overwegen voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaamheid en kostenbesparingen.

Monitoring van elektrische toestellen en installaties

Elektrische toestellen

Dankzij uw elektrische toestellen te monitoren kan u verouderde toestellen vaststellen die te veel verbruiken. Door de verouderde toestellen te vervangen naar nieuwe toestellen betaalt u aan het einde van de maand minder elektriciteit.

Door uw elektrische toestellen te koppelen met een slimme stopcontact kan u de toestellen blokkeren wanneer de woning te veel verbruikt. Hierdoor beperkt u aan stroom uitval en piek verbruiken.

Zonnepanelen

Iedereen wilt natuurlijk zijn zonne-energie optimaal gebruiken. Een energiemonitoring systeem kan u daarbij helpen. Die geeft u real time informatie over de productie van uw zonne-energie. Zo kan u het verbruik beter afstemmen op uw zonneproductie. Zo kan u de zware verbruikers op zonne-energie laten werken. Denk hierbij aan uw wasmachine, droogkast, vaatwasser of het opladen van uw elektrische auto.

Elektrische wagens

Veel consumenten kopen een elektrische wagen uit milieuoverweging. Velen weten niet dat rijden op elektriciteit goedkoper is. Door uw zonne-energie in uw elektrische voertuig te steken betaald u vele minder aan elektriciteit dan van het net te nemen.

Het is niet noodzakelijk om zonnepanelen op uw dak te hebben. Ook het opladen van uw elektrische voertuig over dag of s ’avonds zonder zonnepanelen komt goedkoper uit dan tanken met benzine of diesel.

Water verbruik

Vele consumenten vindt het niet belangrijk om hun water verbruik te monitoren, maar dit kan nadelig spelen in uw portemonnee. Door uw waterverbruik te monitoren kan u zien of u lekkende kranen of lekkages heeft in uw leidingen. Hierdoor kan u op tijd reageren voordat de situatie erger wordt.

De voordelen van energiemonitoring
  • Door uw energie te monitoren kan u tussen de 5% en de 15% besparen op uw energie factuur.
  • Energie monitoring verhoogt uw veiligheid in uw woning. Het systeem kan u waarschuwen wanneer een kookplaat of een ander toestel aanstaat wanneer het niet meer nodig is.
  • U hoeft uw woning niet om te bouwen naar een smart home. Hierdoor bespaard u veel aan kosten.
  • U kan uw elektrische apparaten op afstand aan of uit schakelen.
  • Je ontvangt meldingen bij piek verbruiken
  • U kan alle sluimerverbruikers uitschakelen. Alle elektrische apparaten gebruiken altijd energie. Ook als ze uit staan. Wanneer u een toestel uitzet staat uw toestel in stand-by. Hierdoor verbruikt uw toestel energie.
Smappee Infinity energie monitoring systeem

• Slim energiebeheer voor elke energiebehoefte.
• Stuur en bekijk elektriciteit, zonne-energie, gas en water.
• Realtime- en historische gegevens via App of Dashboard.
• Slimme controle en dynamische load balancing.
• Interoperabiliteit met IoT-producten en -diensten.
• Eenvoudige installatie en onderhoud, draadloze updates.
• Modulair, toekomstbestendig.

Nico Meersman BV Gecertificeerde Smappee installateur

Nico Meersman is één van de gecertificeerde Smappee installateurs in de regio Waasland.

Bent u ook benieuwd wat wij voor u kunnen doen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Geïnstalleerde Installaties Door Nico Meersman BV

Nico Meersman BV heeft al meer dan 500 Smappee Infinity en 2000 Smappee EV laadstations geïnstalleerd bij particulieren en bedrijven. Dagelijks installeren wij minstens één Infinity installatie bij onze particuliere klanten.